Lara's reis

zo 15 apr 2018 07:250 min

uitzenddatum zondag 15 april 2018

Artikel 23:

Kinderen met een handicap hebben het recht om zelf te bepalen hoe zij zich willen ontwikkelen.

In je eigen straat verdwalen en je huis niet terug kunnen vinden. Dat overkwam Lara (14). Ze heeft autisme en dingen die voor andere kinderen normaal zijn, zijn voor Lara heel ingewikkeld. Daarom doet ze weinig dingen zelfstandig. Vroeger vond ze dat niet erg maar nu ze ouder wordt baalt ze ervan. Ze wil gewoon óók de dingen doen die kinderen van haar leeftijd ondernemen. Zoals in je eentje op pad gaan. Lara wil niets liever dan haar angsten overwinnen en klopt aan bij haar vrienden; hoe pak je een nieuwe situatie aan als je een handicap hebt? Ze zeggen dat ze in zichzelf moet geloven. Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Gaat het Lara lukken om in haar eentje een spannende treinreis te ondernemen? 

Lara baalt ervan dat ze door haar handicap niet volledig zelfstandig kan zijn. Ze wil dat veranderen door haar angst te overwinnen.

Regie en research: Saskia Fris
Camera: Roel van ‘t Hoff
Geluid: Leleane Lindelaar
Montage: Daan Wijdeveld
Samensteller: Saskia Wielinga
Producent:Tangerine Tree

Deze film werd mede mogelijk gemaakt door CoBO.

 

 

 

MENSJESRECHTEN

Deze aflevering hoort bij de serie Mensjesrechten van EO/IKONdocs. Hierin tonen we ontwapenende verhalen van kinderen en tieners van over de hele wereld. Wat gebeurt er als geluk in de knel komt? Vanaf 25 februari 2018 zijn er 8 nieuwe afleveringen.