De Monsoonshow

zo 18 mrt 2018 07:250 min

uitzenddatum zondag 18 maart 2018

Artikel 23:

Ieder kind met een handicap heeft het recht op extra steun om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven.

 Kunal (14) is blind. Maar dat geeft niks vindt ‘ie zelf: hij barst van het talent. Dat vindt zijn oma ook. Zo kent hij alle hoofdsteden van de wereld uit zijn hoofd en blaast hij iedereen omver met zijn schorre zangstem.
De Indiase Kunal woont bij de nonnen in een kostschool. Binnenkort is de Monsoonshow, een zangwedstrijd waar voornamelijk ziende kinderen aan mee doen. Kunal is zo slim om zijn klasgenootje Neeraja te vragen om samen met hem een duet te zingen; zij heeft toevallig de allermooiste stem die er bestaat.
Terwijl zuster Ria hen helpt bij de voorbereidingen, zien we hoe Kunal zich, door niets of niemand laat weerhouden. Hij vecht, speelt cricket, acteert, zingt…

Korte beschrijving:
Kunal is dan wel blind.... Maar daarom ontbreekt het hem nog niet aan een enorme hoeveelheid zelfvertrouwen. In deze lichtvoetige film zien we hem het leukste meisje uit de klas strikken voor een zangwedstrijd. Nu nog proberen niet te hard te schreeuwen tijdens het zingen.

Regie, camera, geluid & montage:
Annelies Kruk en Anneke de Lind van Wijngaarden.                                                                                                            

Deze film kwam tot stand met steun van Liliane Fonds 

MENSJESRECHTEN

Deze aflevering hoort bij de serie Mensjesrechten van EO/IKONdocs. Hierin tonen we ontwapenende verhalen van kinderen en tieners van over de hele wereld. Wat gebeurt er als geluk in de knel komt? Vanaf 25 februari 2018 zijn er 8 nieuwe afleveringen.