Trailer: Merna in de Spotlight

zo 05 feb 2017 07:2520 min

regie: Mirjam Marks / camera: Johny Karam / audio: Bachir Tannous, Peter Saad / editor: Sander Cijsouw

Artikel 22: ‘Ieder kind heeft het recht om op te groeien in veiligheid’

‘Merna in de spotlight’ is een ‘feel-good’ film, ondanks de situatie waar Merna als vluchteling in zit. Het is een verhaal van contrasten; het onzekere bestaan als anonieme vluchteling in Libanon versus haar leven in de spotlight door de bekendheid als finalist van The Voice Kids Arab.

Als Merna begint te zingen vallen de mensen stil. Het gaat niet alleen om de woorden, het is vooral de emotie eronder die voor iedereen voelbaar wordt. De 11-jarige Irakese-Christelijke Merna stal afgelopen voorjaar de harten van de jury en het publiek tijdens de blind auditions van de eerste editie van de The Voice Kids Arab. Van over de hele wereld zag een miljoenenpubliek hoe Merna in haar lied het leed vertolkte als gevolg van het oorlogsgeweld in het Midden-Oosten. Ze vertelde daarmee het verhaal van honderdduizenden andere vluchtelingenkinderen. 

Merna in de spotlight ging in premiere op IDFA 2016 en draaide op het IFFR 2017.  

MENSJESRECHTEN

Deze aflevering hoort bij de serie Mensjesrechten van EO/IKONdocs. Hierin tonen we ontwapenende verhalen van kinderen en tieners van over de hele wereld. Wat gebeurt er als geluk in de knel komt? Vanaf 25 februari 2018 zijn er 8 nieuwe afleveringen.