Kippen voor Kimaru

zo 19 feb 2017 07:2515 min

regie: Eriss Khajira, Anne van Campenhout / camera: Eriss Khajira, Thomas Onyiego / audio: Jimmy Kitiro, Nick Pank / editor: Anne van Campenhout

Artikel 28:
‘Ieder kind heeft recht op onderwijs’

Nog maar een paar maanden geleden overleed de vader van Kimaru. Nu is het voor Kimaru (10) nóg moeilijker om het hoofd boven water te houden. Hij woont samen met zijn moeder en zusjes in een sloppenwijk in Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Kimaru doet zijn best op school want hij weet dat in een goede opleiding zijn toekomst ligt. Maar het lukt zijn moeder niet om zijn schoolgeld te blijven betalen. En dus moet Kimaru van school; iets dat veel kinderen in zijn wijk overkomt. Op een dag wordt Kimaru verrast door tante Ursula en krijgt hij een doos met kuikens cadeau. Als alles goed gaat, zullen de kuikens straks elke dag een ei leggen en kan Kimaru per maand wel vijftien euro verdienen. En dat is voldoende om het schoolgeld te betalen. Maar Kimaru is een echte stadsjongen en heeft nog nooit kippen verzorgd, laat staan een kuiken grootgebracht. Zal het hem lukken om zijn schoolgeld bij elkaar te sparen?

Kippen voor Kimaru ging in première op Cinekid 2016.

Deze film kwam tot stand met steun van Jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk (JOP)

MENSJESRECHTEN

Deze aflevering hoort bij de serie Mensjesrechten van EO/IKONdocs. Hierin tonen we ontwapenende verhalen van kinderen en tieners van over de hele wereld. Wat gebeurt er als geluk in de knel komt? Vanaf 25 februari 2018 zijn er 8 nieuwe afleveringen.