Niet van Suiker

zo 08 nov 2015 07:2520 min

Artikel 2 uit het Kinderrechtenverdrag
Ieder kind heeft het recht om zichzelf te zijn

Michelle baalt ervan dat ze zwaarder is dan de meeste andere meiden, maar ze wil geen spriet te worden, zoals haar tweelingzus. Gewoon ietsje dunner, dat zou al heel wat zijn. Eigenlijk had Michelle helemaal niet in de gaten dat ze steviger is dan de rest, tot kinderen haar gingen pesten. Toen kreeg haar zelfvertrouwen een flinke deuk. En nu is Michelle vastbesloten om af te vallen. Maar vindt ze ook haar zelfvertrouwen terug, om net als alle andere meiden in bikini naar het zwembad te gaan?

Niet van Suiker ging in première op Cinekid 2015!

De documentaire Niet van Suiker is gebaseerd op artikel 2 en gaat over het recht van kinderen om zichzelf te mogen zijn. Wat de situatie ook is of wat je looks ook zijn, ieder kind mag zichzelf zijn en moet door andere kinderen in zijn of haar waarde gelaten te worden. In Nederland komt steeds meer aandacht voor overgewicht bij kinderen en de sociale gevolgen daarvan voor de kinderen zelf.

MENSJESRECHTEN

Deze aflevering hoort bij de serie Mensjesrechten van EO/IKONdocs. Hierin tonen we ontwapenende verhalen van kinderen en tieners van over de hele wereld. Wat gebeurt er als geluk in de knel komt? Vanaf 25 februari 2018 zijn er 8 nieuwe afleveringen.