Ik ben niet bang voor de soldaten

zo 13 dec 2015 12:0220 min

Artikel 38 uit het Kinderrechtenverdrag
De regering moet een kind beschermen tegen geweld, zelfs als het in een land woont waar oorlog is

Soldaten die met traangas naar je gooien, je elke dag in de gaten houden en zelfs je huis binnenstormen en je broer meenemen. Yazan heeft het meegemaakt. Hij woont in een Palestijns vluchtelingenkamp, met een grote muur eromheen en bewakingstorens. Yazan wil het zo graag anders, maar hoe? De Israëlische soldaten bij de Muur luisteren niet naar de kinderen. Maar kijken doen ze misschien wel. Samen met zijn vrienden maakt Yazan een poster met daarop zijn verhaal. Ze willen hem ophangen op de gevaarlijkste plek van het kamp. Bij de soldaten. Gaan ze daarin slagen?

Ik ben niet bang voor de soldaten ging in première op IDFA 2015!

Deze documentaire is gebaseerd op artikel 38 en gaat over het recht van kinderen om beschermd te worden door de overheid, zelfs als het kind in een land woont waar het oorlog is. Deze film toont de persoonlijke gevolgen voor een kind dat opgroeit in een politiek instabiele situatie en nooit anders heeft gekend.

Deze film kwam tot stand met steun van het IIC.

 

MENSJESRECHTEN

Deze aflevering hoort bij de serie Mensjesrechten van EO/IKONdocs. Hierin tonen we ontwapenende verhalen van kinderen en tieners van over de hele wereld. Wat gebeurt er als geluk in de knel komt? Vanaf 25 februari 2018 zijn er 8 nieuwe afleveringen.