Hotspot

zo 01 nov 2015 11:5818 min

Artikel 19 uit het Kinderrechtenverdrag
Kinderen die opgroeien in een gezin waar het onveilig is, hebben het recht op extra veiligheid en bescherming

Ferry woont middenin de natuur, op een plek die lijkt op een vakantiepark. Voor veel kinderen een grote wens. Maar Ferry vindt het daar verschrikkelijk. Hij wil niets liever dan wonen in een gewoon huis, in een straat met vrienden en een school in de buurt. En vooral: vrij zijn om te gaan en staan waar je wilt. Nu kan dat niet. Om het park staat een groot hek met bewakingscamera's om Ferry en zijn moeder te beschermen. Zij moesten vluchten omdat het thuis gevaarlijk was. Ferry verveelt zich stierlijk, er is amper internetverbinding en tot overmaat van ramp gaat zijn enige vriend Coen misschien verhuizen. En wat dan? Raakt Ferry hem kwijt of laat vriendschap zich niet door een hekwerk tegenhouden?

Hotspot ging in première op Cinekid 2015! 

De documentaire Hotspot is gebaseerd op artikel 19 en gaat over het recht van kinderen op extra hulp en bescherming als ze opgroeien in een gezin waar het onveilig is. 

Deze film kwam tot stand met steun van Stichting Kinderpostzegels, een van onze samenwerkingspartners.

 

MENSJESRECHTEN

Deze aflevering hoort bij de serie Mensjesrechten van EO/IKONdocs. Hierin tonen we ontwapenende verhalen van kinderen en tieners van over de hele wereld. Wat gebeurt er als geluk in de knel komt? Vanaf 25 februari 2018 zijn er 8 nieuwe afleveringen.