Guillaumes Wondere Wereld

zo 15 nov 2015 12:0021 min

Artikel 6 uit het Kinderrechtenverdrag
De overheid moet ervoor zorgen dat ieder kind zich optimaal kan ontwikkelen

'Ik wil hier wonen!', als een soort Alice in Wonderland loopt de negenjarige Guillaume rond in het Nederlandse Kinderboekenmuseum. Zoveel boeken heeft hij nog nooit gezien! Op Bonaire waar hij woont zijn veel te weinig boeken en kinderen lezen daar amper. Daar snapt Guillaume helemaal niks van, hij schrijft en leest juist heel veel want wat is er mooier dan in een andere wereld te stappen, zoals die van de vissen. Omdat hij ook van snorkelen houdt gaat Guillaume daarom een écht boekje maken, voor de andere kinderen op zijn eiland. Met een verhaal over een vis. En in die onderwaterwereld ziet hij hoe het leven ook anders kan. Wat wij daar boven water van kunnen leren? Dat vertelt Guillaume in zijn eigen verhaal.

Guillaumes Wondere Wereld ging in première op Cinekid 2015!

Deze documentaire is gebaseerd op artikel 6 en gaat over het recht van kinderen om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Op de Nederlandse Antillen hebben kinderen niet voldoende boeken en waardoor ze in vergelijking met kinderen die in Nederland wonen, kampen met een leerachterstand. 

Deze film kwam tot stand met steun van Unicef.

MENSJESRECHTEN

Deze aflevering hoort bij de serie Mensjesrechten van EO/IKONdocs. Hierin tonen we ontwapenende verhalen van kinderen en tieners van over de hele wereld. Wat gebeurt er als geluk in de knel komt? Vanaf 25 februari 2018 zijn er 8 nieuwe afleveringen.