Gezocht: een Thuis voor Serayah

zo 20 dec 2015 12:0320 min

Artikel 20 uit het Kinderrechtenverdrag
Als je niet meer thuis kunt wonen, zorgt de overheid voor een andere plek om op te groeien, zoals een pleeggezin

Het ging écht niet langer bij Serayah thuis. Haar vader kon de opvoeding niet aan en er was veel ruzie, helemaal sinds het overlijden van haar moeder. Serayah moest het huis uit en nu zit ze in een pleeggezin. Maar daar mag ze niet blijven wonen. De rechter die over haar situatie moet beslissen, bemoeit zich met heel veel dingen en dat is lastig voor Serayah, want zij gaat het liefste haar eigen gang. Wat nu? Hoe vindt ze een nieuw thuis, waar ze rust krijgt en zich veilig voelt? Misschien kunnen haar oom en tante haar helpen...

Een Thuis voor Serayah ging in première op IDFA 2015!

Deze documentaire is gebaseerd op artikel 20 en gaat over de plicht van de overheid om te zorgen voor een alternatieve opvang als het kind niet meer thuis kan wonen. In de meeste gevallen komen deze kinderen in een pleeggezin terecht.

MENSJESRECHTEN

Deze aflevering hoort bij de serie Mensjesrechten van EO/IKONdocs. Hierin tonen we ontwapenende verhalen van kinderen en tieners van over de hele wereld. Wat gebeurt er als geluk in de knel komt? Vanaf 25 februari 2018 zijn er 8 nieuwe afleveringen.