Haiduc

zo 07 dec 2014 01:2117 min

Artikel 24 uit het Kinderrechtenverdrag:
Ieder kind heeft recht op goede gezondheidszorg.

Zijn bijnaam Haiduc betekent 'gangster' en dat past wel bij de stoere Nicu. Hij leeft in een harde wereld; hij is verslaafd aan de drugs, liep al op zijn zevende van huis weg en leefde jarenlang onder de grond. In de riolen van Boekarest, de hoofdstad van Roemenië. Nu woont hij bij Raluca. De drugs hebben zijn lichaam bijna verwoest en hij moet kiezen: stoppen of nóg zieker worden?

 

UPDATE (november 2016)

Met Haiduc gaat het slecht: hij ligt met Aids en longkanker in het ziekenhuis. En er zijn meer zieken waarvoor verzorging/ medicijnen/ ziekenhuiskosten nodig is.

De regisseur Anneke De Lind Wijngaarden heeft een oproep geplaatst om geld in te zamelen. Alle bedragen zijn van harte welkom en kunnen overgemaakt worden naar stichting Polly van de regisseuse. Het volledige bedrag zal verstuurd worden naar Raluca, die momenteel voor Haiduc zorgt.

Rek nr: NL50 INGB 0000 2693 62
Tnv: Stichting Polly
Onder vermelding van: DONATIE RALUCA

MENSJESRECHTEN

Deze aflevering hoort bij de serie Mensjesrechten van EO/IKONdocs. Hierin tonen we ontwapenende verhalen van kinderen en tieners van over de hele wereld. Wat gebeurt er als geluk in de knel komt? Vanaf 25 februari 2018 zijn er 8 nieuwe afleveringen.